Nowy rok przywitaliśmy dość spokojnie, bez większych fajerwerków. Dosłownie i w przenośni, ale jednego nie mogliśmy sobie odmówić. Kilku pyszności, które na stałe weszły do naszego Sylwestrowego menu. Sałatka owocowa suto zakrapiana rumem od lat jest naszym numerem jeden w ten wyjątkowy wieczór. Nie zabrakło też lubianych przez dzieci krokietów i klopsików w glazurze z syropu klonowego.
Był też sernik z nutellą. Tym razem w wersji na zimno, bez pieczenia, choć zupełnie inny niż zazwyczaj. Zdecydowanie bliżej mu do tradycyjnego sernika niż do klasycznych serników na zimno, które często swoją konsystencją przypominają galaretkę. Generalnie nie przepadam, ale ten był pyszny, kremowy, puszysty i tak prosty do przygotowania, że aż trudno w to uwierzyć. Jeśli macie w szafce słoik nutelli i uda Wam się nie wyjeść jej łyżką, musicie zrobić sobie ten sernik jak najprędzej! Zapewniam, że praca przy nim nie zajmie Wam więcej niż 15 minut i nie ma opcji, żeby się nie udał. To stuprocentowy pewniak!
Smacznego!
Wiaderko Nutelli dodane do ciasta?
Poprosze!
Rzeczywiscie super prosty – tak, jak lubie!
:)
Obłędny:)
mm.. zrobiłam się głodna
A na sałatkę owocową suto zakrapianą rumem nie podałabyś przepisu? :)
Mam taki plan :)
Wow, genialny ten sernik! *.*
W smaku z pewnością boski!
I świetne zdjęcia masz na blogu, naprawdę – WOW! :)
Dziękuję
Wygląda rewelacyjnie!
Wygląda na to, że człowiek na diecie w ogóle nie może wchodzić na Onet :) Coś wspaniałego ten sernik!
fajny :)
Musze spróbować :)
Pozdrawiam
Dziękuje za ten przepis, nigdy bym nie pomyślał że można zrobić sernika z nutellą bo obie te rzeczy kocham. Wszystkiego dobrego w Nowym roku życzę oraz dużo inspiracji kulinarnych :)
chciałam zrobić, ale najpierw pochłonęłam nutellę :D
następnym razem jej nie otworzę póki nie trzeba będzie jej dodać :)
ho, ho, ho – rozkoszny!
Mmm, wygląda bajecznie :) Z taką ilością nutelli musiał smakować bosko :)
nie mogło być inaczej :)
Podoba mi sie wlascicielka bloga. Sernik musi byc pyszny. Zrobie go na urodziny mojej corki 12.01. Dziekuje. Bede zagladal na Twoj blog czesciej. Zycze wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU. Pa
Cieszę się, że przepis przypadł Panu do gustu, zapraszam jak najczęściej :)
Pysznie:)
Kradnę przepis :)
Smacznego :)
pyszności!
Swietny! Wspaniale dekoracje!
Cudny!!! Jutro biegnę do sklepu po nutellę i działam!!! Uwielbiam Twòj blog!!!
Ja osobiście uważam, że jest to świetne rozwiązanie, żeby wykorzystywać takie produkty jak Nutella w ciastach. Jak widać nie tylko na kanapki możemy je dodawać, ale co jest dla mnie nowością naprawdę mam zamiar takie ciasto sobie niedługo zrobić. Ja już wiedziałem, o tym że ludzie potrafią robić serniki z Oreo widziałem to na jednym z blogów. Muszę powiedzieć, że polacy mają bardzo dużą wyobraźnię.
Ja go zrobiłam. Naprawdę pyszny,oryginalny,samo wykonanie zajmuje dosłownie chwilę.A efekt wow. Coś
innego do popołudniowej kawki.
Polecam zamiast twarogu dać serek mascarpone w smaku do słownie przypomina pralinkę rocher :-)
Mascarpone w pewnością zmieni smak tarty. Brzmi zachęcająco ;)
Masa nie zastyga niestety, a wszystko zrobione jak w przepisie. Masa jest niestety zbyt płynna. Trzeba ją czymś zagęstnić. Strata pieniędzy a szkoda bo smak masy super
Jeśli wszystko jest tak jak w przepisie, musi zastygnąć bez żadnego zagęszczania. Ta ilość nutelli daje radę zestalić sernik tak jak widać na zdjęciach. Jakiego rodzaju twarogu Pani użyła?
Twaróg sernikowy z President
I wciąż nie stężał? Tyle osób już robiło ten sernik i byłaby Pani pierwszą osobą, której się nie udał. Nie mam pomysłu co może być przyczyną.
Stoi w lodówce juz 10 godz i nic
Bardzo mi przykro, że sernik nie wyszedł, niestety nie mam pomysłu co mogło być tego przyczyną. Po takim czasie rzeczywiście powinien nadawać się już dawno do krojenia nożem. Proszę przeanalizować, czy do procedury przygotowania nie wkradł się żaden błąd, w podanym przepisie nie ma żadnej pomyłki i ręczę za niego.
Serek President wcale nie jest taki dobry, jak wskazuje na to „firma”, już się raz na nim zawiodłam. Polecam lekturę ze strony Moje Wypieki dotyczącą serków w wiaderkach.
A moze by warto zaznaczyc ze ten przepis nie jest Twojego autorstwa? Z tego co widze jest to kopia przepisu Nigelli Lawson o czym zapewne wiesz.
Czy trzeba dodawać całą nutellę? Nie chciałabym, żeby był zbyt słodki.
Sernik nie jest mocno słodki. Taka ilość nutelli jest niezbędna, by zestalic masę.
Serniczek jest przepyszny Kremowy Rozplywa sie w ustach Spod ciasteczkowy i podprazone orzechy laskowe idealnie komponują sie z masa serowa z Nutellą I w cale nie jest taki slodki Dziękuję za pyyyszny przepis Pozdrawiam
Czy można wiedzieć jakiego twarogu Pani dodała ? Firma ?
W tym konkretnym przypadku użyłam zwykłego twarogu w kostce, który sama zmieliłam, ale bardzo lubię „Mój ulubiony” sdm Wieluń