Nie mam pojęcia kto wymyślił tę wdzięczną nazwę dla tego ciasta, ale jest wyjątkowo trafiona. Śliczna, jasna, słodka i każdy chce ją mieć przy sobie. Blondie to rodzaj brownie z białej czekolady i o ile średnio za nią przepadam, do tego ciasta pasuje idealnie. W połączeniu z malinami i kontrastującymi drobinkami ciemnej siostry powstało jedno z lepszych ciast, jakie znam. Zakochaliśmy się w tym cieście. I choć jest ciążki i gliniaste je się je z ogromną przyjemnością. Kwaskowe maliny świetnie równoważą słodycz białej czekolady i jednocześnie tworzą z nią wspaniały duet. Dodatek gorzkiej czekolady nie jest tu przypadkowy. Wspaniale prezentuje się w jasnym, kremowym cieście, ale też dobrze komponuje się z pozostałymi składnikami.
Jeśli lubisz brownie i jego wyjątkową, ciągnącą strukturę, koniecznie spróbuj też tego blondie, Teraz, gdy maliny są tak piękne i smaczne, warto skusić się na to ciasto. Przygotowuje się je szybko i nie sprawia żadnych kłopotów. W tym przypadku nie ma mowy o niedopieczeniu, czy zakalcu, gdyż do takiego właśnie efektu się dąży.
Smacznego!
Piękna ta Twoja blondyneczka :)
Piękna blondi i wygląda pysznie, a przepis jest ciekawy więc biorę się za wykonanie !!!!
pyszne!
Przepiękne! A przede wszystkim te malinki w trakcie pieczenia w ogóle nie ucierpiały. Kuchnia Biegacza to upiecze! :) Postanowione!
Malinowe pyszności :)
Wspaniałe takie owocowe, letnie ciasto, pychotka :-)
biała czekolada i maliny! <3
sezon malinowy w pełni więc szkoda nie wykorzystać do deserów takich wspaniałości, a ciasto wygląda obłędnie
Pacek znika zanim dobrze wystygnie. Cała rodzina za nim przepada. Wkradł się na nasz stół i już na nim został. Rozsyłam przepis moim znajomym. Polecam.
Na ile porcji jest ten przepis? Z gory dziekuje za odpowiedz
Forma 20cm x 30cm jak podano w przepisie. W zależności od wielkości kawałków – ok 8-10 porcji
Aha i czy musi byc maka tortowa? Czy moze byc zwykla pszenna?
Może być zwykła.