Ziarna quinoa świat odkrył na nowo po setkach, a nawet tysiącach lat i zakochał się w nich bez pamięci. Uwielbiamy je za walory smakowe i bogactwo składników odżywczych, których tak często brakuje nam w codziennej diecie. W mojej kuchni quinoa zagościła stosunkowo niedawno i nie jest tajemnicą, że bardzo przypadła nam do gustu.
Świetnie smakuje w sałatkach, a przygotowana na kształt risotto smakuje wspaniale, a jej przygotowanie nie zajmuje więcej czasu niż ugotowanie ryżu. Jej jędrna konsystencja i lekko orzechowy smak świetnie pasuje do dzisiejszego dania. To coś na kształt sałatki podanej na ciepło. Pożywny i smaczny posiłek gotowy w kilka chwil. Nie ważne, czy to piątkowy obiad dla rodziny, czy sobotnia przystawka podczas spotkania z przyjaciółmi. Smakuje wybornie niezależnie od okazji.
Apetyczne danie :)