Ekstremalnie pomarańczowe ciasto zdecydowanie wpisuje się w zimową aurę. Pierwsze co widzimy, to śnieżne zaspy z bitej śmietany, a słoneczne wnętrze z pewnością wprawia w pozytywny nastrój. W pierwszej chwili wydaje się, że to nic szczególnego, ot proste ciasto pomarańczowe, ale po pierwszym kęsie niemal eksploduje smakiem i soczystością. To zdecydowanie najsmaczniejsze pomarańczowe ciasto, jakie jadłam – wilgotne, puszyste i niezwykle aromatyczne. Idealne na co dzień ze względu na łatwość wykonania i zdecydowanie odpowiednie na święta ze względu na wyborny smak.
Zdecydowałam się przełożyć je bitą śmietaną, co dodało mu nie tylko uroku, ale zrównoważyło intensywny pomarańczowy smak. Dekorację stanowią prażone, chrupiące migdały.
Bardzo smakowicie wygląda to ciasto. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)
wygląda przepysznie:)
olać dietę. Jutro zrobię!
:D
cudo, uwielbiam ciasta
2 razy zrobiłam i ciasto mi nie wyrosło. Zrobiło sie zakalcowate. Co robię nie tak?
Nie wiem.
Jakiej wielkości powinna być foremka?
Tak jak podałam w przepisie – tortownica 20-22cm