Gotowanie w woku jest jak magia. W zależności od tego w jakiej kolejności wrzuca się składniki, można osiągnąć różne efekty. Buchająca para z garnka, aromat dymu i to tempo – w żaden inny sposób nie gotuje się w takim tempie. Warto mieć więc przygotowane wszystko wcześniej. Gdy odkryłam jaką frajdę sprawia mi gotowanie w woku, bardzo zbliżyłam się do kuchni azjatyckiej. W kuchennych szafkach pojawiły się egzotyczne smaki, a ja wiele nauczyłam się od czasu, gdy szczytem moich możliwości był sos słodko – kwaśny i kurczak z ananasem.
I takim sposobem powstała wieprzowina w szanghajskim stylu z makaronem chow mein. Pomimo wszystko jest to proste do przygotowania danie, w miarę szybkie, sycące, a jednocześnie niezbyt ciężkie – pikantne, ze słodko-gorzką karmelową nutą. Świetne do przygotowania jako obiad dla całej rodziny w środku tygodnia i nie tylko.
też lubię gotować w woku.
Masz rację, że to magia :)
Bardzo fajna propozycja na wieprzowinę.
I jak zawsze śliczne i apetyczne zdjęcia.
Na deser polecam od siebie niskokaloryczną szarlotkę bez gotowania.
Robi się szybko – 15 minut i jest gotowa.
Może być bezglutenowa a na pewno nie przeszkadza w odchudzaniu.
też lubię gotować w woku.
Masz rację, że to magia :)
Bardzo fajna propozycja na wieprzowinę.
I jak zawsze śliczne i apetyczne zdjęcia.
Na deser polecam od siebie niskokaloryczną szarlotkę bez gotowania.
Robi się szybko – 15 minut i jest gotowa.
Może być bezglutenowa a na pewno nie przeszkadza w odchudzaniu.
Pozdrawiam
Jakie smakowitości, aż mnie się zachciało gotować… :P
Świetnie to wygląda. Przydałoby się jeszcze coś na deser. Ania a masz przepis na tę szarlotkę co się robi w 15 minut?
Wygląda bardzo smakowicie:-) Chyba skorzystam z przepisu:-)
Wygląda fenomenalnie. Chyba zrobię dla swojego Lubego niebawem. Będzie zadowolony :) Uwielbia wołowinę :D
W tej miseczce wygląda znakomicie, na pewno przetestuję taką wołowinkę :)
Uwielbiam wieprzowinkę, a tutaj wygląda wręcz smakowicie. Z pewnością prztestuję przepis. Dziękuję:-)
Brzmi pysznie :) Muszę wykorzystać ten przepis :)