Są takie dni, że kreatywności udaje się wykrzesać zaledwie na chleb z masłem i takie właśnie naszły mnie dni ostatnio. Remont, spacer, ćwiczenia z fizyki – każdy powód był dobry, aby obiad zacząć przygotowywać w ostatniej chwili. Odkurzyliśmy stare dobre przepisy z makaronem – bazyliowe pesto, pomidorki cherry, czy stara, dobra carbonara. Były też rosti – nietypowe, bo z surowych, młodych ziemniaków – przepyszne! W towarzystwie szparagów i groszku prezentowały się wyśmienicie. Jajko w koszulce dopięło wszystko na ostatni guzik i całość okazała się nie tylko pysznym, ale też pełnowartościowym i sycącym daniem. Dodatkowym jego atutem jest to, że nie wymaga długich przygotowań i stania przy kuchence.
To danie z pewnością spodoba się domownikom, a rustykalny sposób podania świetnie sprawdza się przy takich szybkich daniach. To jedna z tych pozycji kulinarnych, które z pewnością powinny stanąć na naszych stołach.
Fantastyczny przepis :) Niby takie placki ziemniaczane z jajkami w mundurkach, ale wszystko zupełnie inaczej :) Proste jedzenie jest najlepsze na świecie!
Dzisiaj będę robić to według twojego przepisu. Zobaczymy czy wyjdzie dobry bo na zdjęciu wygląda smakowicie
Dopiero w tym roku odkryłam szparagi! Zrobiłam pesto i tak mi zasmakowało, że teraz mogłabym jeść je codziennie!
Super połączenie smaków, niby to w zasadzie 4 składniki, a jaka uczta!
Pozdrawiam!
kornikwkuchni. blogspot .com
Takie najprostsze rozwiązania lubię najbardziej. Danie wcale nie musi mieć długiej listy składników, aby zachwycić smakiem :)
Fantastyczny przepis :) Niby takie placki ziemniaczane z jajkami w mundurkach, ale wszystko zupełnie inaczej :) Proste jedzenie jest najlepsze na świecie!
Ostatnio zaczęłam przekonywać się do szparagów i szukam fajnych przepisów, a to danie wygląda cudownie ♥
Pozdrawiam
Och, ale smakowicie wyglądają te zdjęcia!
Malgosiu:)juz cie lubie:)
Oj, chyba muszę w końcu się zdecydować na te szparagi bo co wchodzą na kulinarnego bloga, tam wszędzie królują! ;)
na oko to brakuje jakiegoś dodatku na przełamanie smaku