Rzadko piekę ciasta z daktylami. Rzadko w ogóle przetwarzam daktyle, z prostej przyczyny – zawsze zjadam je bezpośrednio z torebki. Jeden po drugim… Po kolei… A może raczej na wspak… Trudno powiedzieć.
Korzystając jednak z okazji, że wpadły mi w ręce najlepsze z możliwych daktyli, postanowiłam upiec ciasto, na które już od dawna zacierałam ręce – sernik z daktylami i czekoladą. Niesamowity, kremowy, wilgotny, czyli taki, jaki dobry sernik być powinien. Słodkie daktyle w masie serowej z nutą czekolady to jak dla mnie strzał w dziesiątkę. Wszystko to znalazło się na kruchym spodzie z płatkami owsianymi – pysznie i ze zdrowym akcentem.
Taki sernik to nie tylko świetny deser do popołudniowej kawy, ale także może stać się świąteczną propozycją dla bliskich.
Witam serdecznie, mam jedno pytanie. W składnikach na spód ciasta nie ma jajka, jednak dalej w wykonaniu jest napisane, żeby jajko dodać. Czyli odchodzi jedno jajko z masy serowej, czy w składnikach na spód zabrakło tego jajka??
Mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś. Pozdrawiam
Brakło jednego, rzeczywiście. A wszystko przez to, że początkowo miało go tam nie być ;) Już poprawione, przepraszam za niedopatrzenie i dziękuję za zwrócenie uwagi :)
Wygląda cudownie!
Takiego jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować Twój przepis :)
Witam serdecznie, mam jedno pytanie. W składnikach na spód ciasta nie ma jajka, jednak dalej w wykonaniu jest napisane, żeby jajko dodać. Czyli odchodzi jedno jajko z masy serowej, czy w składnikach na spód zabrakło tego jajka??
Mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś. Pozdrawiam
Brakło jednego, rzeczywiście. A wszystko przez to, że początkowo miało go tam nie być ;) Już poprawione, przepraszam za niedopatrzenie i dziękuję za zwrócenie uwagi :)
Dziękuję, za tak szybką odpowiedź ;-), planuję upiec ten serniczek i tak mi własnie nie pasowało :-)
Pyszny!
Właśnie upiekłam. Sernik jest rewelacyjny
Super! Bardzo się cieszę i dziękuję za rekomendacje :)
wygląda super ! i daktyle świetna sprawa