Loading
Browsing Category
Dania wegetariańskie
Search & Filters
Dania wegetariańskie
Bez Mąki
Bez pieczenia
Ciasta
Ciasta z warzywami
Ciastka
Ciasto z owocami
Desery
Dla Dzieci
Do lunchboxa
Fit
Jednogarnkowe
Karnawał
Kuchnia Amerykańska
Kuchnia Arabska
Kuchnia Azjatycka
Kuchnia Europejska
Kuchnia Polska
Kuchnia orientalna
Kuchnia włoska
Kuchnia śródzeimnomorska
Lody
Makarony
Mięsa
Mięsne
Muffinki
Mączne
Na szybko
Pieczywo
Pomysłowe
Potrawy z jajek
Przekąska
Przetwory
Przyprawy
Przystawka
Sałatka
Torty
USA
W plener
Wegańśkie
Wegetariańska
Wegetariańskie
Wielkanoc
Wypieki
Wędliny
Z grilla
Zero Waste
Zupa
bezglutenowe
surówka
łatwe
Danie główne
Deser
Desery
Do chleba
Kolacja
Lunch
Napoje
Obiad
Pieczywo
Podwieczorek
Przetwory
Przyjęcie
Przystawka
Sałatka
Surówka
Urodziny
Wegetariańskie
Wielkanoc
Wypieki
Zupa
Zupy
lody
na grill
pączki
Śniadanie
Święta
Wołowina
arbuz
babeczki
bakłażan
banany
barszcz
bataty
biszkopt
borówki
brukselka
bryndza
buraki
cebula
chia
chleb
chlebek bananowy
chrupiące gofry
ciasto
ciasto bananowe
ciasto bez pieczenia
ciasto z budyniem
ciasto z jagodami
ciasto z kremem
ciasto z owocami
ciasto z rabarbarem
ciasto z rabarbarem i kruszonka
cukinia
cupcakes
cynamon
czarna fasola
czekolada
czereśnie
czosnek
danie z kurczaka
drozdzowka z jagodami
dutch baby
dynia
feta
figi
gofry
groszek
gulasz
gulasz wieprzowy
gulasz z wieprzowiny
gęś
jabłka
jagody
jagodzianki
jagodzianki z kruszonka
jajka
jajko
jarmuż
jogurt
kalafior
kalarepa
kapusta
kasza
koperek
krem custard
krem z buraków
krucha tarta
kruche ciasto
kurczak
kuskus
makaron
marchew
maślanka
miód
mięso mielone
muffin
muffinki
na grilla
najlepsze gofry
ogórek
owsianka
panna cotta
parmezan
pecorino
pesto
pieczarki
pieczony naleśnik
pistacje
pomidory
proste ciasto
przepis na gulasz
płatki owsiane
rabarbar
racuchy
rukola
ryż
satay
sałatka
scones
seler
sernik na zimno
sernik z jagodami
sezam
soczewica
sos sojowy
strucla z jagodami
syrop z lipy
syrop.
szaszłyki
szaszłyki drobiowe
szpinak
tabbouleh
tarta
truskawki
twaróg
wiśnie
ziemniaki
łatwe ciasto
łosoś
"szczypta" suszonych liści kaffiru
)2/3 szklanki mąki pszennej
+ 1 jajko do posmarowania
+ 2 duże puszki po konserwach np po ananasach
+ bita śmietana lub lody
+ igły do szaszłyków
+ olej do frytury
+ łyżka mleka do posmarowania brioszek
+1 jajko do pormarowania
- 1 1/2 szklanki cukru
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1 1/3 szklanki mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka czerwonego wina użyłam słodkiego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki ciemnego kakao
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki sody
- 125 g miękkiego masła
- 2 jajka
- 3 jajka
- 3 łyżki oleju
- 3/4 szklanki ciepłej wody
- 3/4 szklanki kakao
- 3/4 szklanki maślanki
- 3/4 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
0-100g białej czekolady z nadzieniem nugatowym
00g czarnego ryżu
00g jarmużu
00g masła
00g mąki pszennej
0g świeżych drożdży
0ml śmietanki kokosowej lub mleczka kokosowego
1
1 1/2szklanki wody
1/3 szklanki mleka
2 szklanki mąki pszennej tortowej
2 łyżeczki soli
2 łyżki cukru
3 szklanki cukru
3 łyżeczki soli
3 łyżki oliwy
300g mąki pszennej 650
45ml oleju rzepakowego
5 szklanki jogurtu naturalnego
5 łyżeczki wody z kwiatów pomarańczy
5 świeżych fig
5cm pora
Do złożenia burgera: bułki do hamburgerów
Dodatkowo: stożki metalowe/ foremki do pieczenia rurek
Maggi do nastrzykiwania galaretek
OYAKATA Miso Ramen w kubku
Puszka 500-600ml słodzonego mleka skondensowanego lub gotowego kajmaku
Pęczek bazylii
Pęczek mięty
active dry yeast
agrestu
amaretto
antrykotu wołowego
arkuszy papieru ryżowego
bakłażan
bakłażany
banan
banany
bananów
batat
batata
batatów
batoniki Daim pokrojone w kostkę
bazylia świeża lub suszona
bazylii
biała część pora
białe kiełbasy
białego wina
białego wina - wytrawnego lub półwytrawnego
białego wina musującego
białego wina półsłodkiego
białego wytrawnego wina
białej czekolady
białej czekolady dobrej jakości
białej części pora
białej kiełbasy
białka
białka jaj kurzych
białka jajka
białka z dużych jaj
białko
biały pieprz
bita śmietana do dekoracji
blanszowanych migdałów - całych lub słupki
bobu
boczniaków
borówek
borówek do dekoracji
borówek lub innych miękkich owoców w dowolnej ilości na wierzchnią warstwę
borówek lub jagód
brandy
brokuł ok 500g
brokuła
brokułu
brukselki
bryndzy podhalańskiej
brzoskwiń
brązowego cukru
brązowego cukru - ciemnego
brązowego cukru Demerara
brązowej soczewicy
brązowych pieczarek
budynie śmietankowe
budynie śmietankowe bez cukru
budyniu śmietankowego
budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru
budyń o smaku śmietankowym lub waniliowym
budyń śmietankowy
budyń śmietankowy Winiary do ciast i kremów
bulion drobiowy do gotowania kaszy
bulionu
bulionu warzywnego
bulionu warzywnego lub białego wytrawnego wina
bulionu warzywnego lub mięsnego
bulionu warzywnego lub rybnego
bulionu wołowego
bulionu z kurczaka lub warzywnego
butelka 300ml koncentratu barszczu czerwonego Krakus
bułek piwnych
bułka tarta do panierowania
bułka tarta do panierowania lub panier bezglutenowy
bułki tartej
bułki tartej lub panco
bułki typu ciabatta
cały zaczyn
cebula
cebula dymka
cebule dymki
cebuli
chili w proszku
chili w proszku lub łyżeczka sambal oelek
chili w płatkach
chorizo
chudego sera twarogowego
chudego wędzonego boczku
chłodnej wody
ciast
ciemna i biała kuwertura czekoladowa lub czekolada do przygotowania dekoracji
ciemnego brązowego cukru
ciemnego cukru muscovado
ciemnego kakao
ciemnego rumu
ciemnego sosu sojowego
ciemnej czekolady
ciemnej czekolady lub 2/3 szklanki kremu czekoladowego
ciepłego mleka
ciepłej wody
coca coli
creme de cassis
cukier do oprószenia
cukier do smaku
cukier lub miód
cukier puder
cukier puder do oprószenia
cukier puder po posypania
cukinia
cukinii
cukru
cukru +2 łyżki
cukru aromatyzowanego wanilią
cukru aromatyzowanego wanilią lub waniliowego
cukru demerara
cukru do obsypania rurek
cukru do obtoczenia pączków
cukru do owoców
cukru do smaku
cukru kryształu do posypania
cukru lub cukru z prawdziwą wanilią
cukru perlistego
cukru pudru
cukru pudru lub drobnego
cukru pudru lub drobnego cukru do wypieków
cukru pudru lub drobnego kryształu
cukru trzcinowego
cukru trzcinowego demerara
cukru waniliowego
cukru waniliowego lub 1/2 laski wanilii
cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
cukru z prawdziwą laską wanilii
cup sugar
cups all-purpose flour
curry w proszku
cynamon
cynamonu
cynamonu + 1 łyżka cukru
cynamonu KAMIS
cytryn - ok 3 szt
cytryna
cytryna - sok i skórka
cytrynowa galaretka
cytryny
czarnego pieprzu
czarnej fasoli
czarnej soczewicy
czarny pieprz
czarny pieprz do oprószenia
czarnych lub zielonych oliwek
czarnych porzeczek
czebuli
czekolada lub kuwertura do dekoracji
czekolady
czekolady do polania ciasta
czereśni
czerstwa bułka
czerstwa kajzerka lub mała bułka pszenna
czerwona cebula
czerwona papryczka chili
czerwona papryka
czerwone cebule
czerwone papryki
czerwonego pieprzu
czerwonego pieprzu w ziarnach
czerwonego wina
czerwonego wina deserowego
czerwonego wina np marsala
czerwonej cebuli
czerwonej fasoli
czerwonej kapusty
czerwonej papryki
czerwonej pasty curry
czerwonej soczewicy
czosnku
czubate łyżki cukru pudru
cząstki pomarańczy do dekoracji
delikatnego w smaku miodu
delikatnej oliwy dobrej jakości
dkg cukru
dkg wędzonego boczku
do posypania - łyżka miodu
do smaku w zależności od tego
do smażenia: smalec
dobrej białej czekolady
dobrej oliwy extra vergine
dobrej oliwy z oliwek
dodatkowy pieprz i sól
dojrzałego zakwasu
dojrzałych pomidorów
dojrzałych truskawek
dorady
dowolnego makaronu - u mnie Fusilli Lunghi Bucati
drobiowego
drobiowego mięsa mielonego
drobnego cukru
drobno posiekanych orzechów
drobnych młodych ziemniaków
drobnych pieczarek
drobnych pieczarek brązowych
drobnych ziemniaków
drożdży
drożdży instant
drożdży instant lub 15g świeżych
drożdży instant lub 25g świeżych
drożdży suszonych
duża cebula
duża główka sałaty radicchio lub 4 mniejsze
duża szczypta ostrej papryki w proszku
duże
duże czerwone buraczki
duże jabłka
duże jabłko
duże jajka
duże jajko
duże żółtka
duży bochenek chałki lub 8 bułeczek maślanych
duży pęczek szczawiu
duży ząbek czosnku
dużych jajek
dużych żółtek
dymka
dymka do podania
dymka z cebulką
dymki
dyni piżmowej lub hokkaido
długo pieczonego schabu
dżemu lub konfitury morelowej
egg
ekstraktu waniliowego
ekstraktu z wanilii
esencji waniliowej
esencjonalnego rosołu np warzywnego
ewentualnie łyżka cukru
fasolka szparagowa
fasolki szparagowej
fety
filet z łososia
filet z łososia wędzony na gorąco
filety z piersi kurczaka
filetów ryb morskich
filetów z czarnego dorsza
g-1kg cukru
galaretka Winiary zielona
galaretka brzoskwiniowa
galaretki cytrynowe
galaretki cytrynowej
galaretki o smaku pomarańczowym
galaretki porzeczkowej
garam masala
garści rukoli
garść liści czerwonego szczawiu
garść liści rukwi wodnej
garść orzechów włoskich
garść prażonych orzeszków ziemnych
garść rodzynek
garść roszponki
garść wędzonych śliwek
garść świeżej bazylii
garść świeżej kolendry
gałka muszkatołowa
gałki muszkatałowej
gałki muszkatołowej
gałązka rozmarynu
gałązka tymianku
gałązka świeżej baylii
gałązki bazylii
gałązki estragonu
gałązki rozmarynu
gałązki tymianku
gałązki świeżego majeranku
gałązki świeżego rozmarynu
gałązki świeżego tymianku
gdyby ciasto było zbyt suche, dodać łyżkę kwaśnej śmietany
gorgonzoli
gorzkiego kakao
gorzkiego kakao do oprószenia
gorzkiej czekolady
gorzkiej czekolady 70%
gorzkiej czekolady 70-90% zawartości kakao
gorzkiej lub deserowej czekolady
gorącej wody
goździki
goździków KAMIS
granat
grapefruit
groszku
grubego makaronu np rurki
grubo mielonego pieprzu
grubo mielonej bułki tartej
grubo posiekanych orzechów włoskich
gruboziarnistej soli morskiej
gruntowe ogórki
grzybów leśnych
grzybów leśnych - u mnie borowiki i kurki
grzybów leśnych np podgrzybków - świeżych lub mrożonych
grzybów np shii take
grzybów shiitake
gwiazdka anyżu
gwiazdki anyżu
górskich płatków owsianych
gęsta śmietana
gęstego jogurtu naturalnego
gęstego jogurtu naturalnego lub greckiego
gęstej kwaśnej śmietany 18%
gęstej śmietanki
gęstej śmietany
gęsty jogurt naturalny lub grecki
główka czosnku
główka sałaty rzymskiej
herbatników
herbaty matcha
i 1/2 szklanki cukru
i 1/2 szklanki mąki pszennej typ 650
i 1/2 szklanki przesianej mąki pszennej
i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
i 1/3 szklanki mąki
i 1/4 szklanki gorącej wody
i 1/4 szklanki mąki
i1/2 łyżki miękkiego masła
imbir
imbiru
imbiru wielkości kciuka
jabłek
jabłka
jabłko
jagód
jagód lub borówek
jajek
jajka
jajka do panierowania
jajka ugotowane na twardo
jajko
jajko do posmarowania ciasta
jajko i 1 żółtko
jajko w koszulce lub sadzone
jarmużu
jasnego miodu
jasnego piwa
jasnego sosu sojowego
jogurt naturalny z odrobiną soku z cytryny i harrisą
jogurtu greckiego
jogurtu naturalnego
jrzałe banany
jrzałe mango
jędrne jabłka
kajmaku
kakao
kakaowych herbatników
kalafior
kalafiora
kalarepa
kalarepy
kaparów
kaparów lub 2 łyżki musztardy z całych ziaren gorczycy
kapusta włoska średniej wielkości
kapusty pekińskiej
kardamonu
kasza pęczak
kaszki kus-kus
kaszy bulgur
kaszy gryczanej
kaszy gryczanej palonej
kaszy jaglanej
kaszy jęczmiennej perłowej lub wiejskiej
kaszy kuskus
kaszy pęczak
kawałek imbiru
kawałek kłącza imbiru
kawałek papryczki chili
kawałek świeżego imbiru
kawy espresso
kawy rozpuszczalnej
ketchupu
kiełbasy żywieckiej wyprodukowanej w systemie QAFP
kiełki buraka
kilka gałązek bazylii
kilka gałązek koperku
kilka gałązek natki pietruszki
kilka gałązek rozmarynu
kilka gałązek tymianku
kilka gałązek świeżego koperku
kilka gałązek świeżego tymianku
kilka gałązek świeżej mięty
kilka kropel aromatu migdałowego
kilka kropel aromatu rumowego
kilka listków świeżej bazylii
kilka małych rodzynek
kilka suszonych pomidorów lub łyżka koncentratu pomidorowego
kilka ziaren pieprzu
kilka ziaren ziela angielskiego
klarowanego masła
kminku
kminku mielonego
kminu rzymskiego
kminu rzymskiego mielonego
kolendry
kolorowego pieprzu
kolorowy pieprz
koncentratu pomidorowego
konfitura lub marmolada do nadziania
konfitury morelowej
konfitury truskawkowej
koperek
koperku
kory cynamonowej
korzenia lubczyku
korzenia pietruszki
korzenia selera
korzennej przyprawy do piernika
korzeń pietruszki
kostki do pieczenia Kasia
kostki lodu
kozieradki
kość wędzona od schabu lub inne mięso na wywar
kremówki
kremówki 30%
kremówki 30-36%
kremówki 36%
kropelek czekoladowych
kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady gorzkiej
kropelek z mlecznej czekolady lub posiekanej czekolady mlecznej
kruszonka: łyżka masła
krążek sera typu camembert
kuminu
kurczak
kurek
kurkumy
kuskusu
kwaskowe jabłka o twardym miąższu
kwaskowych jabłek
kwaśna śmietana
kwaśnego winianu potasu - creme de tartare
kwaśnej
kwaśnej śmietany
kwaśnej śmietany 12% lub 18%
kwaśnej śmietany 18%
kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
kwiaty tymianku
kłącza imbiru
laska cynamonu
laska wanilii
laski wanilii
laurowe
laurowy
letniego mleka
letniej wody
likieru amaretto
likieru kawowego
likieru kokosowego
limonka
limonki
listki mięty
listków lubczyku
liści curry
liści kaffiru
liści limonki kaffir
liście laurowe
liście lurowe
liść laurowy
lodowatej wody
lukewarm water
lukier plastyczny
lód w kostkach
majeranek
majeranku
majonezu
makaron np kokardki - Farfalle
makaron pappardelle
makaron tagliatelle
makaron, ryż, ziemniaki, frytki itp
makaronu
makaronu fusilli
makaronu np świderki
makaronu pełnoziarnistego
makaronu ryżowego typu nitki
makaronu soba
makaronu sojowego/ryżowego
makaronu spaghetti
makaronu tagliatelle
makaronu typu azjatyckiego
makaronu typu łazanki
makaronu udon
maku
malin
malin świeżych lub mrożonych
marchew
marchewka
marchewki
marchwi
margaryny Palma z Kruszwicy
margaryny* lub masła
marynata teriyaki:
marynowanego zielonego pieprzu
marynowanej papryki jalapeno
marynowanych pieczarek
mascarpone
mascarpone w temp. pokojowej
masła
masła ekstra
masła klarowanego
masła lub margaryny
masła lub margaryny + 50g do posmarowania jabłek
masła lub masła klarowanego
masła orzechowego
masła orzechowego z nerkowców lub migdałowego*
masła w temp. pokojowej
mała cebula
mała cebula lub szalotka
mała czerwona cebula
mała czerwona cebula ok 100g
mała kalarepka bez liści
mała kapusta pak choi
mała papryka
mała szalotka
małe młode marchewki
małe pak choi
mały granat
mały kurczak ok 600g
mały pęczek szczypiorku
małych ziemniaków
maślanki
maślanych croissantów
melasy
melona cantalupa - ok 1/2 melona
melona żółtego - ok 1/2 melona
miałkiego cukru pudru
mielona słodka papryka
mielonego imbiru
mielonego kardamonu
mielonego kminku
mielonego kminu rzymskiego
mielonego liścia laurowego
mielonego mięsa wieprzowego
mielonego mięsa wołowego lub wieprzowo-wołowego
mielonego siemienia lnianego
mielonego twarogu
mielonego ziela angielskiego
mielonej kawy
mielonej kawy espresso
mielonej kolendry
mielonej kozieradki
mielonej kurkumy
mielonej słodkiej papryki
mielonej trawy cytrynowej
mielonej wołowiny
mielonej wołowiny lub ewentualnie mieszanego mięsa wołowo-wieprzowego
mieszanej włoszczyzny
mieszanki orzechów i suszonych owoców
mieszanki różyczek kalafiora
mieszanych bakalii
migdałó w słupkach
migdałów
migdałów w słupkach
mini sałaty rzymskie
miodu
miodu lub cukru
miodu pitnego
mirin
mirinu
miód do smaku
miękkiego masła
miękkiego masła lub oliwy
mięsa mielonego wieprzowego
mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
mięsa mielonego wieprzowo-wołowego dobrej jakości
mięsa mielonego wołowego
mięta lub kolendra do dekoracji
mięty
mleczka kokosowego
mlecznej czekolady
mleka
mleka + 50g białej czekolady na polewę
mleka lub śmietany wymieszanej z wodą
mleka pełnotłustego
mleka skondensowanego
mleka skondensowanego niesłodzonego
mocnego
mocnego espresso
mocno ciepłej wody
mozzarelli
można dodać rodzynki
mrożonego
mrożonego groszku
musztardy
musztardy dijon
musztardy francuskiej
musztardy pełnoziarnistej
musztardy z całymi ziarnami gorczycy
mąka do panierowania
mąka pełnoziarnista pszenna lub otręby do oprószenia blachy
mąka ryżowa
mąki
mąki chlebowej 720
mąki chlebowej pszennej
mąki kokosowej
mąki krupczatki
mąki kukurydzianej
mąki kukurydzianej (żółtej
mąki migdałowej/mielonych migdałów
mąki pełnoziarnistej
mąki pełnoziarnistej 2000
mąki pełnoziarnistej typ ok 1850
mąki pszennej
mąki pszennej - ilość mąki będzie zależała od odmiany ziemniaków
mąki pszennej 650
mąki pszennej bułkowej typ 650
mąki pszennej chlebowej typ 720-820
mąki pszennej np tortowej
mąki pszennej pełnoziarnistej 1850
mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850
mąki pszennej razowej typ 2000
mąki pszennej tortowej
mąki pszennej typ 450-500
mąki pszennej typ 480
mąki pszennej typ 500
mąki pszennej typ 500-550
mąki pszennej typ 550-650
mąki pszennej typ 650
mąki pszennej typ 750
mąki pszennej typ500
mąki pszennej uniwersalnej typ 650
mąki pszennej pełnoziarnistej "grahama" typ 1850
mąki tortowej
mąki ziemniaczanej
młoda kapusta
młode cukinie
młode marchewki
młode pory
młodej cukinii
młodej kapusty
młodej marchwi
nasion chia
nasion granatu
nasion kolendry
nasion kopru włoskiego
natka
natka pietruszki
natka pietruszki do posypania
natka pietruszki wg uznania
natki kolendry
natki pietruszki
naturalnego serka homogenizowanego
naturalnego skyru
niedużej główki czerwonej kapusty
niepełna drobno startej marchewki
nieprażonych pistacji
niesolonych orzechów ziemnych
niewielka cebula lub szalotka
niewielka gałązka rozmarynu
niezbyt duże marchewki
niezbyt duże piersi kurczaka
niezbyt kopiaste łyżki mąki kukurydzianej
obranych krewetek
obranych pistacji
octu
octu balsamicznego
octu balsamicznego dobrej jakości
octu jabłkowego lub winnego
octu ryżowego
octu ryżowego lub soku z limonki
octu ryżowego lub winnego
octu winnego
octu winnego lub sok z cytryny
octu winnego lub soku z cytryny
octu winnego z białego wina
octu z białego wina
octu z czerwonego wina
ogonów wołowych
ogórków
ok 10 papryczek chili
ok 100g zielonego groszku
ok 100g zielonych szparagów
ok 200-250g mrożonego zielonego groszku
ok 200g różowych winogron
ok 200g wędzonej kiełbasy
ok 200g ziemniaków
ok 250ml oliwy EV
ok 300g borówek
ok 330ml wody
ok 350g rabarbaru
ok 4 ząbki czosnku
ok 400 makaronu pappardelle
ok 50ml oliwy EV
ok 600g dyni hokkaido
ok 800g filetów z łososia np. atlantyckiego
ok. 1 kg kolorowych marchewek
ok. 1/2 główki młodej kapusty
ok. 1/2 kg cytryn - najlepiej niewoskowanych lub bio - 6 sztuk
ok. 3 łyżki mąki pszennej
ok. 3-4 fileciki anchois
ok. 300g makaronu np orecchiette
ok. 300g pure dyniowego lub 500g dyni pokrojonej w kostkę
ok. 300ml bulionu
ok. 400g świeżych jeżyn
ok. 500ml bulionu
ok. 650g filetów z karmazyna
ok. 8 plasterków szynki parmeńskiej
ok. pół szklanki migdałów w płatkach
około 1/2 kg śliwek
około 1/2l świeżych jagód
około 150ml mleka
około 1kg miękkich owoców
około 1l oleju lub smalcu do smażenia
około 2 kg jabłek
około 2-3 łyżki cukru waniliowego lub zwykłego
około 200g jagód
około 250g jagód
około 3 gałązki selera naciowego
około 4-5 łyżek mąki pszennej
około 500g wiśni
około 6 jajek
olej
olej do głębokiego smażenia
olej do głębokiego smażenia ok 1l
olej do smażenia
olej roślinny
oleju
oleju arachidowego lub innego roślinnego
oleju arachidowego najlepiej tłoczonego na zimno
oleju do smażenia
oleju kokosowego
oleju lub masła
oleju lub oliwy
oleju lub smalcu
oleju roślinnego
oleju roślinnego do smażenia
oleju roślinnego np rzepakowego
oleju rzepakowego
oleju rzepakowego (najlepiej nieoczyszczonego
oleju rzepakowego aromatyzowanego pomidorami
oleju sezamowego
oleju sezamowego prażonego
olive oil
oliwa
oliwa do skropienia sałaty
oliwa do smażenia
oliwa z oliwek extra vergine
oliwa z oliwek ok 1/3 szklanki
oliwek
oliwek kalamata
oliwki kalamata
oliwy
oliwy EV
oliwy aromatyzowanej chili lub czosnkiem
oliwy dobrej jakości
oliwy ekstra vergine
oliwy extra vergine
oliwy lub oleju
oliwy z oliwek
oliwy z oliwek - użyłam aromatyzowanej suszonymi pomidorami
op. makaronu ryżowego nitki
op. suchych drożdży
opakowania biszkoptów typu Delicje o smaku pomarańczowym
opakowania gotowego ciasta francuskiego
opakowanie drożdży instant
opakowanie drożdży instant lub 15g świeżych
opakowanie suchych drożdży
opakowanie suchych drożdży 7g
opakowanie suchych drożdży 8g
opcjonalnie 1-2 łyżki octu winnego
opcjonalnie cytryna
opcjonalnie kilka krewetek
oregano
orzechów laskowych
orzechów pekan
orzechów włoskich
orzechów ziemnych
orzeszków pinii lub migdałów w słupkach
orzeszków ziemnych
ostra i słodka papryka mielona
ostrej musztardy
ostrej papryki
ostrej papryki mielonej
ostrej papryki w proszku
ostrych papryczek chili
otrębów pszennych
owoc granata
owoców goji
owoców leśnych
panco lub bułki tartej
panier bezglutenowy np z ciecierzycy lub bułka tarta
papryczka chili
papryczki chili
papryczki zielonego chili
papryk spiczastych/ramiro
papryka
papryka w proszku
papryki w proszku
parmezan
parmezanu
parmezanu lub grana padano
parówek drobiowych lub wieprzowych dobrej jakości
passaty pomidorowej
passaty pomidorowej lub przecieru
pasty harissa
pasty z trawy cytrynowej
patyczki do szaszłyków
pecorino
pecorino romano
pestek dyni
pestki, orzechy
pesto
pesto do podania
pesto z bazylii
pełne łyżki ciemnego kakao
pełne łyżki stołowe kakao
pieczarek
pieczarek portobello
pieczarek portobelo
pieczarki
pieczonej dyni
pieprz
pieprz czarny
pieprz do smaku
pieprz, sól do smaku
pieprz/sól
pieprzu
pieprzu cayenne
pieprzu cytrynowego
pieprzu ziołowego
piersi gęsi
piersi indyka
piersi kurczaka
piersi z kurczaka
pietruszki
pikantnego ketchupu
pistacji
pitaja/smoczy owoc
piwa Książęce Jasne Ryżowe
piwa Książęce burgundowe Trzy słody
plastry świeżego schabu bez kości
po 1-2 jajku na porcję
po 1/2 łyżeczki bazylii i tymianku
po gałązce rozmarynu i tymianku
po kilka gałązek tymianku rozmarynu i bazylii
po pęczku bazylii
podudzi lub udek z kurczaka
pojedyncza pierś kurczaka
pokrojonej w kostkę wieprzowiny
pokrojonych w kostkę bananów
polewa:
polędwiczek z piersi indyka
pomarańcza
pomarańcza lub 2-3 mandarynki
pomarańcze
pomidorki koktajlowe
pomidorków koktajlowych
pomidorków koktajlowych na gałązce
pomidorów
pomidorów bez skórki
pomidorów z puszki
pora
porto
posiekanego koperku
posiekanego oregano lub 1/2 suszonego
posiekanego świeżego oregano
posiekanego świeżego rozmarynu
posiekanej czekolady
posiekanej gorzkiej czekolady
posiekanej kolendry + kilka gałązek do dekoracji
posiekanej mięty
posiekanej natki pietruszki
posiekanej tabliczki białej czekolady
posiekanej świeżej kolendry
posiekanej świeżej mięty
posiekanych listków świeżego tymianku
posiekanych świeżych ziół - majeranku i tymianku
posypka
powideł
prawdziwego masła
proszku budyniowego bez cukru
proszku budyniowego śmietankowego
proszku budyniowego śmietankowego lub waniliowego
proszku do pieczenia
proszku do pieczenie
przefiltrowanej lub mineralnej wodu niegazowanej
przyprawa ognista KAMIS
przyprawy do piernika
przyprawy korzennej do piernika
pulled pork
puszka
puszka ananasów w kawałkach odsączonych z syropu
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
puszka mleka kokosowego
puszka pomidorów 400g
puszka pomidorów w zalewie
pół pęczka rzodkiewek
pół szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich
pół średniej wielkości kalafora
półsłodkiego czerwonego wina
pęczek botwinki
pęczek cebulki dymki
pęczek koperku
pęczek natki pietruszki
pęczek pietruszki
pęczek rzodkiewek
pęczek szczypiorku
pęczek zielonej pietruszki
pęczek świeżego koperku
pęczek świeżej mięty
pęczka natki pietruszki
pęd trawy cytrynowej
pędy selera naciowego
płaska łyżeczka cukru
płaska łyżeczka skrobi kukurydzianej
płaska łyżeczka suszonego imbiru
płaska łyżeczka żelatyny
płaska łyżka masła
płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
płaskie łyżki gęstej kwaśnej śmietany
płatki chili
płatki chili - ilość wg uznania
płatki chili - ok. 1/2 łyżeczki lub wg uznania
płatki chili dla zaostrzenia smaku
płatki chili do smaku
płatków chili
płatków kokosu
płatków migdałowych
płatków owsianych
płatków owsianych górskich
płatków słodkiej papryki
płaty ciasta filo
płynnego miodu
rabarbaru
rabarbaru i truskawek
ricotty
rodzynek
rodzynków
roszponki
rozgniecionych płatków migdałowych
rozmarynu
rozpuszczonego masła
roztopionego masła
rukola
rukoli
rumu
rydzów
ryżu
salt
sambal oelek lub innej pikantnej pasty chili
sałata
schabu wieprzowego
schłodzonego arbuza
schłodzonego mleczka kokosowego
schłodzonej kwaśnej śmietany
seler
selera
selera korzeniowego
sera brie
sera camembert
sera cheddar
sera feta
sera korycińskiego
sera mozzarella
sera pecorino
sera provolone
serka homogenizowanego waniliowego
serka homogenizowanego waniliowego lub naturalnego
serka mascarpone
serka mascarpone lub serka śmietankowego
serka śmietankowego
serka śmietankowego typu philadelphia
sesame seeds
sezamu
sezamu do posypania
siekanych migdałów
siemienia lnianego
skrobi kukurydzianej
skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
skrobi kukurydzianek
skrobi ziemniaczanej
skrobia kukurydziana
skrzydełek kurczaka
skrzydełek z kurczaka
skórka i sok z 1/2 cytryny
skórka otarta z 1 cytryny
skórka otarta z 1 cytryny do dekoracji
skórka otarta z 1 dużej mandarynki
skórka otarta z 1 pomarańczy
skórka otarta z 1/2 cytryny
skórka otarta z dwóch cytryn
skórka otarta z pomarańczy
skórka z 1 cytryny
skórki otartej z cytryny
skórki otartej z pomarańczy
skórki pomarańczowej
smalcu
soczyste limonki
soczystych jabłek o zwartym miąższu
sody
sody oczyszczonej
sok z 1 cytryny
sok z 1/2 cytryny
sok z 1/2 limonki
sok z cytryny
sok z małej cytryny ok 5 łyżek
sok z 1 pomarańczy
soku pomarańczowego z cząstkami owoców lub świeżo wyciskanego
soku z cytryny
soku z cytryny lub octu
soku z granata
soku z jasnych winogron
soku z limonki
soli
soli morskiej
soli morskiej w płatkach
sos czosnkowy
sos lub galaretka żurawinowa
sos sojowy
sos żurawinowy
sosu chili
sosu chili sambal oelek
sosu chili sriracha
sosu ostrygowego
sosu rybnego
sosu sojowego
sosu sojowego jasnego
sosu sriracha
spora marchew
spora szczypta soli morskiej
spory kalafior
sriracha
startego imbiru
startego parmezanu
startego świeżego imbiru
startego żółtego sera
startego żółtego sera o wyraźnym smaku
startej gałki muszkatołowej
startych serów
stołowe oleju lub oliwy
strąk wanilii
strąka czerwonej papryki
strąka żółtej papryki
suchego, łuskanego grochu
suchych drożdży
suszona papryczka chili
suszone pomidory
suszonego czosnku
suszonego hibiskusa
suszonego imbiru
suszonego majeranku
suszonego oregano
suszonego rozmarynu lub 2 łyżki świeżego
suszonego tymianku
suszonej bazylii
suszonej włoszczyzny
suszonej żurawiny
suszonych drożdży
suszonych drożdży instant
suszonych kwiatów lawendy
suszonych moreli
suszonych pomidorów lekko osączonych z oliwy
suszonych pomidorów mielonych lub w płatkach
suszonych pomidorów w oliwie
suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
suszonych wiśni Cherry Tree
suszonych/wędzonych śliwek
syropu klonowego
syropu kukurydzianego
syropu z dzikiej róży
szafranu
szalotka
szalotka lub mała cebulka
szalotki
szalotki lub cebuli
szalotki lub mała cebula
szczypiorek
szczypta brązowego cukru
szklanki mąki pszennej typ 650
szklanki* cukru aromatyzowanego wanilią
szklanki* letniego mleka
szpinaku
szpinaku baby
szt cytryna
szt jajka
szt przezroczysta galaretka owocowa najlepiej ananasowa lub pina colada
szynki parmeńskiej
szynki parmeńskiej w plastrach
szynki wieprzowej
sól
sól do smaku
sól gruboziarnista
sól gruboziarnista morska
sól himalajska w młynku KAMIS
sól i pieprz
sól i pieprz do smaku
sól morka do smaku
sól morska
sól morska do posypania
sól morska/świeżo mielony czarny pieprz
sól, pieprze
sól/biały pieprz do smaku
sól/czarny pieprz do smaku
sól/pieprz
sól/pieprz do smaku
słodkiego sosu chili
słodkiej mielonej papryki
słodkiej papryki
słodkiej papryki w proszku
słodkiej papryki wędzonej
słodkiej śmietanki
słodkiej śmietanki 30%
słodkiej śmietanki 30-36%
słodkiej śmietanki 36%
słodkiej śmietanki lub mleka
słodkiej śmietany 30%
słoik dobrej konfitury morelowej
słonecznika
tabliczek gorzkiej czekolady
tabliczki gorzkiej czekolady dobrej jakości
tahini
tartego cheddara
tartego chrzanu
tartego parmezanu
tartej mozzarelli
torebki herbaty ekspresowej
truskawek
trzcinowego cukru
trzcinowego cukru demerara
twarde kwaskowe jabłka
twarogu
twarogu - nie mielonego
twarogu - użyłam delikatnego sera typu włoskiego Capri
twarogu półtłustego w kostce lub mielonego co najmniej dwukrotnie
tymianek
tymianku
tłuszcz do głębokiego smażenia
tłuszczu do smażenia
udek
udek z kurczaka
udka kaczki
udka kurczaka
udka z kurczaka
udo z indyka marki KRAKUS wstępnie przygotowane metodą sous vide
ugotowanej ciecierzycy
ugotowanej kaszy krakowskiej
ugotowanej soczewicy brązowej
ugotowanej soczewicy brązowej lub zielonej
ugotowanych lub upieczonych buraków
ulubiona kiełbasa
ulubiona sałata do podania
ulubionego makaronu
ulubionych przypraw korzennych
wafle tortowe
whisky
wiórki kokosowe lub biała czekolada do obtoczenia gotowych trufli
wiórków kokosowych
wiórków kokosowych do obtoczenia
wiórków lub chipsów kokosowych
wiśni
wiśni bez pestek
wiśniówki
woda lub bulion
wody
wody lub bulionu
wody mineralnej
wody mineralnej gazowanej
wołowiny na gulasz
wrzącej wody
wybrane
wydrylowanych wiśni
wypestkowanych wiśni
wędzonego
wędzonego boczku lub 150g drobnych pieczarek dla wersji wegetariańskiej
wędzonego twarogu
wędzonego łososia
wędzonej papryki
wędzonej szynki
wędzonej słodkiej papryki
włoszczyzna
zarodków pszennych
ziaren czarnego sezamu
ziaren kolendry
ziaren maku
ziaren sezamu
ziaren słonecznika
ziaren słonecznika do posypania
ziaren zielonego pieprzu
ziarna ziela angielskiego
ziela angielskiego
ziela angielskiego KAMIS
ziele angielskie
zielone chili
zielonego groszku
zielonej części dymki
zielonej fasolki szparagowej
zielonej liściastej herbaty
zielonej papryki
zielonej pasty curry
zielonej soczewicy
ziemnego masła
ziemniaki
ziemniaków
zimne ugotowane w mundurkach średnie ziemniaki
zimnego masła
zimnego masła ekstra
zimnego masła lub margaryny
zimnego mleka
zimnej wody
zmielonych ziaren ziela angielskiego
zółtych topliwych serów o wyraźnym smaku
ząbek czosnku
ząbki czosnku
Nadzienie
łodygi selera naciowego
łopatki wieprzowej
łopatki wieprzowej w kawałku
łyki posiekanej świeżej bazylii
łyżeczki soli
śliwek
śmietana
śmietanki
śmietanki 30%
śmietanki 30% - można zmniejszyć
śmietanki kremówki
śmietanki kremówki 30%
śmietanki kremówki 30-36%
śmietanki kremówki 36%
śmietankowego serka typu Philadelphia
śmietany 18%
śmietany 30%
śmietany 30-36%
śmietany kremowej 30-36%
śmietany kremówki
śmietany kremówki 30% lub 36%
śmietany kremówki 30-36%
śmietany kremówki 36%
średni kalafior
średni pomidor
średni por
średnia cebula
średnia cebula lub szalotka
średnia czerwona cebula
średnia marchewka
średnia pietruszka
średnie bataty
średnie cebule
średnie ziemniaki
średniej cytryny lub 1 łyżeczka octu winnego
średniej wielkości kapusta
średniej wielkości kapusta włoska
średniej wielkości patison
świeża bazylia
świeża bazylia i parmezan do podania
świeża kolendra
świeże figi
świeże kwiaty
świeże truskawki do dekoracji
świeże zioła
świeże zioła - rozmaryn, tymianek, oregano itp
świeżego ananasa
świeżego ananasa po obraniu
świeżego bobu
świeżego imbiru
świeżego mleka niepasteryzowanego - ja używam mleka z "mlekomatu"
świeżego oregano
świeżego pesto np z rukoli lub bazylii
świeżego startego imbiru
świeżego szpinaku
świeżej bazylii
świeżej lub mrożonej żurawiny
świeżej mozzarelli
świeżo mielonego czarnego pieprzu
świeżo mielonego kolorowego pieprzu
świeżo mielony czarny pieprz
świeżo mielony kolorowy pieprz
świeżo mielony pieprz
świeżo zmielony czarny pieprz
świeżo zmielony kolorowy pieprz
świeży imbir
świeży owoc granatu
świeżych drożdży
świeżych jagód
świeżych kurek
świeżych kwiatów lipy bez przylistków
świeżych listków tymianku lub 1/2 łyżki suszonego
świeżych malin
świeżych moreli
świeżych pomidorów
świeżych pomidorów lub 1 puszka pomidorów bez skórki
żelatyny
żelatyny w proszku
żurawiny
żywych małży
żółtego sera
żółtej fasolki szparagowej
żółtej soczewicy
żółtek
żółtka
żółtko
żółtko do posmarowania
Loading